Måndag

Regnet det bara öser ner... Idag har vi haft en pluggdag.
Som belöning gick jag, Jessica och Cicci på bio efter en joggingtur. Vi såg en superbra film i en jättestor biosalong med jättefå människor.
Efter bion forsatte belöningen med ett par klackar som jag ska inviga på söndag då det är ladies night ute på stan.  
Ca 120 kronor för dessa "plastic fantastic" kilklackar! Nu ska jag sova för imån väntar skolan...

Nattinatti Sweden!

Hualien

I helgen var vi på en liten weekend tripp till en stad på Taiwans östkust som heter Hualien. Vi bodde två nätter i staden. Första natten bodde vi på ett ställe som låg precis vid havet. Det var ett par som hade ungefär som ett Bed and Breakfast hemma hos sig. Förutom gäster hade de en himmla massa djur som struttade omkring i trådgården som förövrigt var jättemysig. De hade ankor, hönor, en get, hundar, katter , marssvin, kaniner och de två största grisarna jag sett i hela mitt liv. Det kändes som vi bodde på en gård! På kvällen åt vi skaldjur och fisk på en restaurang som hade levande meny. Man fick gå ut och peka på levande skaldjur och fiskar så tillagade de det man ville ha... Vi åt bla räkor, musslor, red snapper och bläckfisk i mänder och drack öl för bara 1600 taiwanesiska dollar, ca 400 svenska kronor för fem personer!


Helena och den "levande" menyn!




Dag två spenderade vi vid en strand som kallas för Rock beach! Det var en strand med massa vackra stenar och en underbar utsikt. Vi badade i stilla havet, första gången för mig tror jag!



Efter stranden åkte vi till hotell nummer två som skulle ligga vid bergen. Hualien är nämligen känt för sin national park, Toroko, som ligger i bergen. Vi hamnade på ett supermysigt boende, ungefär som en stuga i fjällen! Natten till söndagen regnade det, blåste och åskade hur mycket som helst. Jag tror det var tyfonen som drabbade Filippinerna igår som nuddade oss. Imorse då vi vaknade var det fortfarande regnit och ruskigt ute. Vi hade bokat en bil till idag som skulle köra runt oss till alla sevärdigheter i bergen så det var typiskt att det var så dåligt väder! Men vi åkte iallafall med varsin regnkappa slickad på kroppen! Toroko var helt otroligt vackert! Bilderna kan inte förklara hur fint det var, det bör upplevas av alla. På grund av ovädret kunde vi inte se allt vi ville se då vägen var avstängd på flera ställen då stenbumlingar trillat ner. Trots att vi inte fick se allt är jag iallafall supernöjd att vi åkte dit! Ett ställe man absolut inte får missa då man är i Taiwan! 

 

Danshui

I söndags var vi på en dagsutflyckt till en stad som heter Danshui och som ligger ca 1,5 timme med tunnelbana norrut.

Det är en jättelång glass som helena har i munnen och ingenting annat;)


Igår tog Anson och hans flickvän med oss till ett äventyrsbadland som heter Bali. Det var hur kul som helst! Det bästa av allt var "lazy river". Det var en jättelång pool som gick runt hela området där man kunde flyta fram på stora badringar. Det fanns underströmmar i vattnet som gjorde att man åkte frammåt och bara kunde ligga och slappa. Jag, Cicci och Jessica tog tre varv på raken, det tog ca en timme. Idag ser vi ut som kräftor;) Men gött va det!!!

Welcome party!

Igår var det dags för "Welcome party" för alla utbytesstudenter! Det hela började med att vi fick sätta på oss namnlappar och lotsades in i en stor sal där det fanns massa stolar utplacerade i ringar. Det var kanske 15 utbytesstudenter och 50 taiwanesiska ungdommar. Alla stirrade på oss, ville ta kort på oss och prata med oss. Vi kände oss som huvudattraktionen på en cirkus! Inte nog med det kommer en lärare fram till oss och ville att vi skulle sprida ut oss och "umgås", inte bara vara tillsammans hela tiden. Vem vill lära känna folk på beställning? Och dessutom folk som bara ville ha våra mailadresser, facebook namn och ta kort på oss med sina mobilkameror! Sen blev vi uppdelade i grupper och skulle "leka lekar".
Det skulle vara fest för oss utbytesstudenter men de pratade bara kinesiska så vi fattade nada! Oerhört ohyfsat tycker jag... Det hela var fruktansvärt jobbigt så det slutade med att vi sa att nej nu måste vi gå... Jag tror de tog lite illa upp och de ville inte riktigt släppa iväg oss. Hela situationen kändes jättejobbig!
Idag var det en ny välkommsfest, på Textile department! Det kändes jättebra! Det var helt annorlunda, folket där var mer som oss och de såg oss inte som cirkusapor. Vi slapp de jobbiga lekarna och vi blev väldigt väl mottagna då bl a rektorn på vår department höll tal för oss.   
Vi har förresten fått kinesiska namn! Jag heter typ Linschenro eller något i den stilen;)

Våra kinesiska namn står under våra svenska!

Textile department!

Skola

Ja, då har allvaret börjat! I tisdags hade vi vår första lektion i Marketing management och idag Fashion brand strategy. Vi har samma lärare i båda! Han är från Taiwan men pratar hyfsad engelska då hans familj bor i USA och han är bara här för att jobba som jag förstod det. Vi fem är de enda utbytesstudenterna på Textile department. Så när vi har lektioner så är det massa taiwaneser och vi. Både igår och idag fick vi gå fram till tavlan och skriva våra namn och presentera oss. Låter ungefär så här:
-Hello! (Jag)
-Helloooo! (Klassen)
-My name is Hanna. (Jag)
-Helloooo Haannaaa. (Hela klassen i kör)
Det har varit väldigt dålig luft i klassrummen, ingen aircondition vilket är lite jobbigt då det är svårt att hålla sig vaken. Annars känns det som det är roliga kurser vi ska läsa. Imorgon ska vi börja en Management kurs, den är bå Business department, får se hur det blir... Presentation igen kanske, haha.
På fredag kl 12-13.30 ska de ha välkomstfest på Textile department för oss svenskar! Först trodde vi att det bara var en liten fest vi skulle gå på tills vi kom till skolan idag och fick se det här:
                              
Haha, vi höll på att dö av skratt! Vi har en tv precis när man kommer in i byggnaden och det var där vi fick syn på detta! Det satt även en poster vid ingången. Det blir alltså en fest för oss:) Undra om det kommer någon... 

Taipei

Idag skulle skolan börjat men imorse ringde Ashlee och sa att vår måndagskurs inte börjar förän den 12 oktober så vi blev lediga idag! Så idag blev det en liten utflykt till en botanisk trädgård och ett besök på Chiang Kai- sheck memorial. Det sista är en minnesplats för Kinas sista nationalistiska ledare.
Nedan är också bilder från igår då vi besökte ett tempel!

Shopping!


Hej hopp! Här kommer några bilder på de inköp jag har gjort hittills;)

7 år!


Jag saknar dig min älskling! 7 år idag...


101 + Room 18

Igår åkte vi upp i tornet 101. Det är världens högsta torn på 508 meter och det heter 101 för att det är 101 våningar. Helt galet högt! Vi åkte hiss upp på 20 sekunder, det killade gött i magen;) Utsikten var helt otrolig, man såg ut över hela Taipei! Däruppe fick vi en apparat som liknade en stor mobiltelefon som vi gick runt med och fungerade som en liten miniguide. Det var jättebra då man fick veta mer om det man såg, alla byggnader och olika ställen i stan. Det finns så mycket jag vill göra här så jag vet inte riktigt hur jag ska hinna allt!
Jag hade inte riktigt räknat med att Taipei är en sådan modern stad, här finns allt och lite till, jag älskar det!


Ifall någon skulle få för sig något dumt;)


Helt underbar utsikt!


På kvällen blev det utgång! Jag vet inte riktigt vad vi hade förväntat oss men INTE det stället vi hamnade på iallafall. Vi var ute med en tjej, Ashley, från våran institution och hon tog oss till stans hetaste klubb, room 18;) Det var som ett stureplansställe fast här! Musiken var grym och vi hade superkul! Dessutom fixade hon in oss gratis vilket var jättebra då det var ganska dyrt att gå in annars, ca 175 svenska kronor. 

Sharon, Duke,  Ashley och Daisy.
   

Haircut, Cicci och Hanna goes Page and Bob!


Jag och Cicci fick ett ryck och klippte av oss håret! Så här snygga är vi nu;)
Vi var på en jättefin salong igår i närheten där vi bor. När vi kom in kunde ingen ett ord engelska. Men vi hade med oss en bild på hur vi ville se ut så det ordnade sig med lite teckenspråk. Först skulle de tvätta håret på oss. Vi fick lägga oss i en massagesäng och så schamponerade de och masserade hårbotten i ca 20-25 minuter. Därefter fick vi nackmassage och sedan var det dags för klippning. När vi gick till kassan och skulle betala blev vi 50 kronor fattigare, helt sjukt billigt! Jag älskar Taiwan;)

En före bild!

Här klipper han av min toffs, trodde jag skulle svimma när han satte upp håret och bara klippte av det!

Mitt vackra långa hår...

Orientationday!

En ny dag i landet annorlunda! Imorse tog vi bussen till skolan för en "orientation" som det stod på schemat. Det visade sig vara en två timmar långt möte för oss utbytesstudenter om saker vi redan visste allt för mycket om. Innan vi fick gå in i salen stod det en liten kines och blockerade ingången för oss med en scanner i hugsta hugg. Den såg ungefär ut som en sån man får på ica då man ska självscanna. Denna lilla manick satte han en centimeter ifrån huvudet innan han klickade till och tog kropstemperaturen på oss. Inget stick i rumpan eller pill i örat här inte och ingen svininfluensa heller för den delan, tack och lov. Sjukt tråkigt var mötet och ingen rundvandring blev det heller...  
Efteråt blev det subwaymacka och dags för kursregistrering. Klart är det att jag ska läsa Fashion technology fundamentals, Marketing management och Fashion brand strategy. Dessa tre kurser läser jag på textilinstitutionen och sen måste jag välja en kurs till. Det kommer förmodligen att bli Management på business avdelningen men vi får se, det är inte riktigt bestämt än. Vi träffade massa härligt folk på textilinstitutionen och kände oss som hemma efter en förmiddag av förvirring.

Utanför skolan! Det tar ca 30 minuter att gå från ena ingången till den andra på campusområdet... Sjukt stort alltså, speciellt om man jämför med Borås!


Jag och Helena!

Äntligen sushi! På rullande bord.

Det står Coca Cola, jag lovar...

Ikea


Lägenheten

Lägenheten är helt underbar! Supernajs;-)

Vardagsrum

Kök

ÄLSKLING + nyinköpta blommor från ikea

Ankomstdagen


Ja, då var man i landet slem och äckelmat! Trodde vi iallafall efter att ha tvingats äta dessa små "snorhjärnor", såkallade dumplings... ÄT ALDRIG!!!


Senare på kvällen firade vi Malins födelsedag med en egengrillad barbeque och livet kändes plötsligt lite lättare... En sådan här restaurang skulle antagligen hälsovårdsmyndigheten portat igen för länge sen men det var gott!!! Kommer antagligen inte likna en auschwitzfånge om fem månader, vilket jag trodde vid dumplingslunchen...

Taipei

Framme!!! Äntligen har vi landat... Har hur mycket som helst jag skulle vilja skriva men min dator dör när som helst! Allt har gått bra och lägenheten är hur fin som helst... Tror jag kommer trivas här men jag saknar min älskling... Återkommer imorgon med mer updates när jag köpt en adapter till min datorladdare!

Mission impossible

Just nu råder det packningskris på Ölslandabyväg 12. Jag får ta med 20 kg + 7 kg i handbagage. Hur ska jag kunna packa ner alla kläder som jag behöver under nästan fem månaders tid på en så yttepytteliten yta? Det är 30 grader i Taiwan nu och kommer bli femton grader i januari, med andra ord ganska stor temperaturskillnad. Dessutom ska jag till ett ovädernas land verkar det som, tyfon i helgen visar SMHI med massa blixtar och regn. Det är inte bara varmt och kommer bli kallt utan det regnar och blåser en himmla massa också! Suck... ger snart upp...

RSS 2.0