Hualien

I helgen var vi på en liten weekend tripp till en stad på Taiwans östkust som heter Hualien. Vi bodde två nätter i staden. Första natten bodde vi på ett ställe som låg precis vid havet. Det var ett par som hade ungefär som ett Bed and Breakfast hemma hos sig. Förutom gäster hade de en himmla massa djur som struttade omkring i trådgården som förövrigt var jättemysig. De hade ankor, hönor, en get, hundar, katter , marssvin, kaniner och de två största grisarna jag sett i hela mitt liv. Det kändes som vi bodde på en gård! På kvällen åt vi skaldjur och fisk på en restaurang som hade levande meny. Man fick gå ut och peka på levande skaldjur och fiskar så tillagade de det man ville ha... Vi åt bla räkor, musslor, red snapper och bläckfisk i mänder och drack öl för bara 1600 taiwanesiska dollar, ca 400 svenska kronor för fem personer!


Helena och den "levande" menyn!




Dag två spenderade vi vid en strand som kallas för Rock beach! Det var en strand med massa vackra stenar och en underbar utsikt. Vi badade i stilla havet, första gången för mig tror jag!



Efter stranden åkte vi till hotell nummer två som skulle ligga vid bergen. Hualien är nämligen känt för sin national park, Toroko, som ligger i bergen. Vi hamnade på ett supermysigt boende, ungefär som en stuga i fjällen! Natten till söndagen regnade det, blåste och åskade hur mycket som helst. Jag tror det var tyfonen som drabbade Filippinerna igår som nuddade oss. Imorse då vi vaknade var det fortfarande regnit och ruskigt ute. Vi hade bokat en bil till idag som skulle köra runt oss till alla sevärdigheter i bergen så det var typiskt att det var så dåligt väder! Men vi åkte iallafall med varsin regnkappa slickad på kroppen! Toroko var helt otroligt vackert! Bilderna kan inte förklara hur fint det var, det bör upplevas av alla. På grund av ovädret kunde vi inte se allt vi ville se då vägen var avstängd på flera ställen då stenbumlingar trillat ner. Trots att vi inte fick se allt är jag iallafall supernöjd att vi åkte dit! Ett ställe man absolut inte får missa då man är i Taiwan! 

 

Kommentarer
Postat av: Jonna

hej älskling! hade verkligen velat vara med dig där, ni verkar ha det så sjukt roligt!!! skanar dig mega mkt! va rädd om dig puss och kram

2009-09-27 @ 21:23:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0