Studiebesök och Hermés utställning

Igår va det fredag igen! Det känns som jag mest skriver om helgerna men det är ju då det händer roliga saker! På veckodagarana är det bara skola och plugg... Inte så roligt att skriva om men jag ska försöka bli bättre på att uppdatera bloggen, jag lovar.

Igår började vi dagen med ett studiebesök på en textilfabrik som hade tillskärning, sömnad och packetering av badkläder. Deras kunder var mestadels från USA, bl a Jucie Couture (ni vet samma märke som tillverkar superdyra frotté mjukiskläder i alla möjliga färger, som alla kändisar har). De tillverkade med andra ord en hel del lyxigare badkläder. Ibland blir jag så frustrerad över hur textilbranchen fungerar. Den fabriken vi va i igår importerade mycket tyger från Italien. Då ska alltså tyget skeppas från Italien, sys i Taiwan för att sedan skickas till USA och om dom inte är nöjda med resultatet i USA, till exempel en söm, så skickar de tillbaka allt till Taiwan och sedan ska det tillbaka igen till USA för att säljas. Dessutom berättade de i fabriken att de importerar detaljer, till exempel metalldetaljer, från Hong Kong. Det är helt galet hur råvaror och produkter cirkulerar världen över innan de kan säljas...
Hursomhelst var det iallafall roligt att se lite sömnadsproduktion då jag inte sett det tidigare.





Efter studiebesöket var vi på en Hermés utställning, designad av Hilton McConnio, i ett stort shoppingkomplex, Bellavita. Det var en väldigt kreativ utställning av Hermés sjalar. Genom hela utställningen fick man följa en saga, The tale of Silk, samtidigt som man gick igenom flera olika rum. Bilderna får tala lite för sig själva men det var grymt gjort!

Utanför Bellavita, Taipei 101 i bakgrunden...


















 


Ikväll blir det Halloween firande. Jag tror vi ska klä ut oss till "Swedish snow", haha... Fem små snöflingor!


Skål och hej då!

7 veckor kvar

Idag är det bara sju veckor kvar tills min älskling kommer för att spendera nästan tre veckor med mig!

Längtar...

Bio!












En helt underbar kärleksfilm... Jag älskar skådespelarna! Skrattade massa och grät lite i slutet, men jag brukar ju gråta till det mesta;)


Fredag!

Nu börjar vardagen ta fart här i Taipei... Idag är det pluggdag. Regnet öser ner så det är faktiskt ganska mysigt att sitta inne.
Igår hade vi party, jag och Cicci bjöd in Jessica, Malin och Helena till vårat um och hade fest! Fast det blev inte så mycket fest... Det började bra med att vi skakade loss till macarena men sen blev det youtubeklipp resten av kvällen;) En riktig killfest...
Jag längtar hem till min älskade lilla familj och då kom jag på att pappsen finns på youtube!



http://www.youtube.com/watch?v=_XG0tSIR4lE

Saknar dig pappsen!


Hongkong på besök!

I helgen har Hongkong varit här och hälsat på. Fanny och Johanna alltså. Så denna helgen, precis som förra har det varit fullt upp!

Helgen började med att vi var på en textilmässa här i Taipei som heter Titas. Där var det massa textiltillverkare som ställde ut och berättade om sina fabriker. Det var verkligen rätt forum för oss ingenjörer, jag var i sjunde himmlen:) På mässan träffade vi bla en kille som hette Tony som jobbade för ett företag som heter Evertex som tillverkar funktionella textilier, textilier för sportplagg t ex. Hursomhelst bjöd han in oss på studiebesök till fabriken på lördagen och vi blev superglada för det är ju därför vi är här, för att få se produktion! Så på lördagen bar det iväg till fabriken på studiebesök. Vi var dä samtidigt som några inköpare från ett företag från Vancouver, Arc´teryx heter deras företag och de tillverkar kläder för extremsporter mm. De var där för ett eventuellt framtida samarbete och vi fick sitta med på presentationsmötet av företaget, Evertex. Det var jätteroligt! Sedan fick vi rundvandring i fabriken. 

    

I fredags var vi på en restaurang som heter Modern Toilet, bilderna får tala för sig själv... 



 

 

I lördags var vi på den "hemliga" restaurangen igen, den som vi besökte tillsammans med vår lärare Mr Ting.

  
 

Efter en partykväll var vi i en annan liten by och besökte ett Spa. För ynka 100 kronor per person fick jag, Jessica, Cicci och Fanny tre timmars badande i ett privat rum samt varsin ansiktsmask... Efter det åt vi underbart god cheesecake och drack latte för att sedan avsluta dagen på en restaurang i Taipei med varsin GIGANTISK sallad! Lyckad dag...









 









 

Hongkong baby!

I fredags bar det ivär till Hongkong! Jag har inte skrivit om det här i bloggen då det har varit ytterst hemligt att vi skulle åka dit.. Vi skulle nämligen överraska Fanny som fyllde 23 i lördags!


Min fina lilla Fanny, grattis på 23 årsdagen...


Haha, vad tänkte vi när vi valde kläder?

Vi landade i Hongkong på fredagkväll och det bar iväg direkt till vandrarhemmet för att checka in och bli av med packningen för att åka till Fanny och Johannas "studenthall" där de bor. Vi hade sms kontakt med Johanna och fick veta att Fanny gick ner till lobbyn för att vänta på Johanna och några andra då de skulle ut och käka middag.. Trodde Fanny iallafall. Hursomhelst så kom vi åkande med taxi och fick syn på Fanny utanför byggnaden. Vi fick ducka i taxin och taxichauffören fattade galoppen snabbt och åkte och gömde sig bakom ett hörn. Vi tassade försiktigt fram emot ingången och fick se att Fanny hade satt sig på en stol i lobbyn precis vid entren. Sakta sakta smög vi fram alla fem och ställde oss framför henne... Haha vilken min hon fick! Hon såg nästan arg ut så sa hon aningen förvirrad: "Vad gör ni här?"  
Hon hade inte en aning om att vi skulle komma vilket var jättekul! En lyckad överraskning med andra ord.

Vad har vi då pysslat med i stora lilla staden Hongkong. För det första vill jag säga att staden är väldigt liten men ändå enormt stor, på höjden! Alla byggnader är skyskrapor. Det var enormt mycket folk och jättemycket västerlänningar. Här i Taipei nickar jag alltid igenkännande då jag stöter på en västerlänningen men där var det omöjligt att hålla på med det. Hade ju inte gjort annat än nickat åt alla håll och kanter och folk ´hade antagligen uppfattat mig som aningen "nuts" (galen).
I fredags när vi kom blev det chill och barhäng vid vattnet. Det är supermysigt att Hongkong ligger vid vattnet, saknar detta i Taipei.









I lördags gick vi med bestämda steg mot H&M och Zara, äntligen! Jag köpte massa basgrejor som jeans, kjolar och toppar i storlekar som jag inte riktigt får tag på här. Det blev sammanlagt nästan 4 timmar i två affärer...



Solnedgången skådade vi på The peak, en utsiktsplats över Hongkong. Nedgången avnjöts tillsammans med en drink på en terrass med en obetalbar utsikt. Det var njutning på hög nivå kan jag lova. Kvällen gick vidare med middag, barhäng och fest. Det blev ett 13 timmar långt festpass innan jag äntligen fick slänga mig på betongmadrassen efter att ha tagit mig igenom folksammlingen av skumma indier och afrikaner utanför vårt vandrarhem för att komma till vårt rum. Kl 7 fick vi äntligen sova...




Utsikten på The Peak

Solnedgång!



Natten är ung, än så länge;)




Jag bytte ut Benny, en natt i Hongkong...


Detta var Fannys födelsedagspresent av våra helt underbara bartendrar. De tände på ett torn utav glas så fick hon suga i sig det som var i bottenglaset med ett sugrör samtidigt som hela tornet stod i lågor!

På söndagen blev det slappa runt i stan och så åkte vi till ett jättehäftigt ställe där det var massa rulltrappor. Det går nämligen flera rulltrappor på raken för att komma från stan upp till en stadsdel som heter SoHo. Under rulltrappefärden blev det några stopp då vi bla fickade ekologiskt, drack vin, åt mexikanskt samt drack kaffedrinkar.
Måndagen var vi på en superstor märkesoutlet. Men jag hittade ingenting då det var mycket skit och det som var fint var fortfarande väldigt dyrt. Men det var kul iallafall. På kvällen tog vi flyget hem till vårt kära Taipei igen och det var en underbar känsla att få komma hem till vår fina lilla lägenhet. Sängen har aldrig varit så mjuk som den var natten till i tisdags!


Supermysigt ekologiskt café, mi likei:)


Säkerhet är inte att tänka på här inte...




Mys med mexikansk mat!

Imorgon kommer Hongkong hit! Jippi!

I väntan på parma, tyfonen alltså, inte skinkan...

Idag är det måndag och det regnar och regnar och regnar. Vi har ingen skola idag vilket är skönt då man slipper gå utanför dörren... Så vad gör vi då? Jo, vi sitter här och väntar på tyfonen parma, eller bacon som Cicci kallar den. Kommer den eller kommer den inte? Jag läste precis att de har evakuerat 6000 människor under morgonen i södra Taiwan...

Det ser inte så lovande ut...

Kommer den tro?

http://www.youtube.com/watch?v=FcXakYmm884&feature=player_embedded

Fortsättning följer...


Veckan som gått...

Idag är det söndag igen... Tiden går fort här och jag har varit extremt dålig på att uppdatera bloggen, jag vet.
Jag och Helena har precis varit på Carrefour och storhandlat! Tre stora påsar blev det. Vi håller på att ladda upp inför tyfonen Parma som verkar vara påväg hit.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/filippinerna-parma-tyfon-16-doda-1.966844

Vår hyresvärd skickade ett mail till oss idag där hon skrev att vi inte skulle vara oroliga, huset är stabilt. Det känns ju bra iallafall... Så skrev hon att vi skulle ladda med mat och det har vi ju gjort nu. Vi hittade färskt gott bröd och brieost så det blev en delikatesslunch! Till middag blir det vitlöksbröd och pastasallad, mm... Så nu kan tyfonen inta staden för vi har mat så vi inte behöver gå utanför dörren på några dagar.
Igår var vi på en restaurang med vår lärare och hans fru. Vi hade aldrig hittat till restaurangen själva då man gick fram till en betongvägg och tryckte på en hemlig knapp så väggen öppnade sig och man kunde stiga in. Restaurangen var jättefin och maten hur god som helst! Sen gick vi hem till deras lägenhet och drack te och åt pomelo och kakor...
I helgen har det varit full moon festival här, en högtid som firas med barbeque och trevligt sällskap. Så efter middagen med Mr Ting, som vår lärere heter, var vi bjudna på bbq fest. Det var trevligt men vi var trötta efter en lång dag. Vi var ute i fredags kväll och kom hem väldigt sent så det blev inte många timmars sömn till lördagen.

I helgen har vi varit på två olika uteställen. I fredags intog vi Luxy och i lördags festade vi loss under Taipei 101 på Spark. Det är ganska roligt att de tar tempen på en innan man får gå in på klubbarna. De scannar huvud på en var man än går verkar det som. Igår när vi skulle gå in på Spark tog de först tempen och sen var vi tvugna att sprita händerna innan vi fick komma in. Galet!
Jag har föresten lyckats beställa kontaktlinser här! Jag ska hämta dom på onsdag och jag hoppas erkligen att det blir rätt... Jag saknar linser, det är jobbigt att ha glasögon hela tiden. Linserna kostade ca 700 kronor istället för 2200 som hemma. Helt okej med andra ord, om de fungerar såklart...
     
Nu ska jag söndagsslappa och vänta på den där satans tyfonen Parma...


RSS 2.0